maanantai 25. helmikuuta 2008

Demarinuorten puheenjohtajakilpaan

Minulle esitettiin viime viikolla varsin mielenkiintoinen kysymys, jota olen tässä viikon verran sulatellut. Asiaa tarkoin harkittuani olen päättänyt vastata myönteisesti ja lähteä mukaan Demarinuorten puheenjohtajakilpaan. Kysymys ei tietenkään ole ollut vain pohdintaa kielteisen tai myönteisen kannan välillä vaan ennen kaikkea itsetutkiskelua sen suhteen, mitä minulla olisi tälle liikkeelle tarjota.

Sen sijaan, että puheenjohtajakilpa nuorisoliikkeessä keskittyy kysymyksiin siitä, mikä on ehdokkaiden kanta maataloustukiin tai puolutusmäärärahoihin toivoisin keskustelua käytävän ennemminkin siitä, miten demarinuorista tehdään houkutteleva nuorisoliike. Toki demarinuorilla tulee olla osaamista ja näkökulmaa yhteiskunnallisissa kysymyksissä, mutta ennen kaikkea haasteemme on nuorten poliittisen innon herättämisessä, siinä kuinka demarinuorten arvot ja esiintulot puhuttelevat tämän päivän nuoria.

Oma taustani on vahvasti ay-liikkeessä ja sitä taustaa myös suuresti arvostan. Kokemusta nuorten parissa työskentelyyn on kertynyt usean vuoden ajalta, joka antaa näkemystä tämän päivän haasteisiin nuorten keskuudessa. Äitinä, tavallisena amiksen käyneenä duunarina ja järjestötyössä mukana olleena jalat ovat tukevasti maassa ja arvot elämän perusasioissa.

Tässä kilvassa näen myös vahvuutenani alueellisuuden ja piiritason toiminnan haasteiden ymmärtämisen. Päätöksiä tehdään, ja toimintaa on myös Hakaniemen ulkopuolella ja näin toivon olevan myös jatkossa.

Koska puheenjohtajakilpaan on useita ehdokkaita toivon, että tilanne kannustaa nyt demarinuoria aktiiviseen poliittiseen keskusteluun nuorisoliikkeemme tulevaisuudesta sekä runsaslukuista osallistumista kevään liittokokoukseen!

lauantai 23. helmikuuta 2008

Kuka omistaa ympäristöarvot?

Jos SDP ei ole aina onnistunut kääntämään vahvuuksiaan voitoksi niin ei se näytä olevan helppoa Vihreillekään. Sen sijaan että Vihreät voisivat nyt olla innoissaan siitä, miten heille vahvat ympäristöarvot ovat saaneet laajaa kannatusta, tuntuu sävy olevan ennemmänkin "Kuka varasti Annin porkkanat". Ympäristö- ja ilmastokysymys on muutakin kuin ydinvoiman kannattaminen tai vastustaminen. Jokainen ihminen, oli sitten politiikassa mukana tai ei, kantaa varmasti huolta maailmamme tulevaisuudesta ja luonnollisesti näin tekevät myös demarit. Koska SDP ei ole "yhden asian puolue" vaan kansanliike, lähtevät myös ympäristökysymykset ihmisiin, ja ihmisten toimintatapoihin vaikuttamisesta.

Toki tuossa taannoin itseänikin hieman huvitti kuinka oikealla oltiinkin yhtäkkiä niin työväenpuoluetta ja -presidenttiä, mutta hallituksen toimet ovat hyvin osoittaneet näiden esiintulojen todenmukaisuuden. Sen sijaan, että ympäristökysymykset olisivat demareille vaalitemppu, halutaan keskuudessamme oikeasti vaikuttaa näihin asioihin. Ympäristökysymyksiin vaikuttaminen on ainakin minulle demarina tärkeä asia. Ehkä en ole valmis köyttämään itseäni ydinvoimalan porttiin, mutta harvemmin sitä Vihreitäkään vappumarssilla kohtaa. Jospa yritettäisi vaikka yhdessä tätä palloa pelastaa.

torstai 21. helmikuuta 2008

491 kertaa tärkeää ay-asiaa...

Taas yksi syy olla tyytyväinen, sain juuri ammattiosastomme jäsenpostituksen tehtyä. Ei mikään ihan pieni homma, 491 kirjettä, mutta en valita, itse olen hommani valinnut :-) Ja kun oikein positiivisesti ajattelee niin parin vuoden päästä voi sanoa että "Mitä jos Venla lähetettäisi joulupukille vähän kirjeitä" ...saa sitten apuja postimerkkien liimailuun. (jos joku on jo puhelin korvalla kilauttamassa pelastakaa lapset ry:lle, niin haluaisin muistuttaa että mieto huumori lienee näissä blogeissakin sallittua)

Niin kovasti toivon, että posti todella tavoittaa ihmiset ja saa aikaan edes sen, että osastossamme innostutaan äänestämään tulevissa liittokokousvaaleissa. Iloinen olisin siitäkin jos kirjeellä tiedoksi saatetut ammattiosaston tapahtumat saisivat entistäkin suurempaa osaanottoa. Ja jos oikein vähään ollaan tyytyväisiä niin puuttuisi vaikka joku edes kirjotusvirheisiin joita tiedotteeseen varmasti minulta jäi. No vähään ei tietenkään olla tyytyväisiä vaan innolla odotellaan ihmisten aktivoitumista ja vahvaa vaikuttamista Metallin liittokokousedustajien valinnassa... Se oli siis nro 32 ja autoalan valtakunnallinen vaalipiiri ;-)

keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Kivan päivän ilta

Niin mukava päivä takana, että on suorastaan vaikea sanoiksi pukea. Tätä intoa on tänään antanut mahtava opiskelija porukka, joka loistavasti osallistui pitämääni esiintymistaidon koulutukseen. Eipä voinut taas muuta todeta kuin, että "amikset on ammattilaisia" :-)

Koulutuksen lumoista sitten toverilliseen kokoukseen, joka sekin jo osaanottajien runsaudella sai intoni vaan kasvamaan. Mukavaa keskustelua, hyviä päätöksiä ja uusia demarinuoria... Ei huono saldo aivan tavalliselle keskiviikko päivälle.

Kokouksen jälkeen kotona odotti vielä lämmin sauna, mitä muuta voisi päivältä enää toivoa. Tällaisista päivistä sitä saa taas vastauksen itselleen siihen, mikä saa olemaan niin monessa mukana.

perjantai 15. helmikuuta 2008

Viimein...

Koska aina on vaikea pohtia mistä aloittaa niin totean vain nyt voisi moni opiskelijani olla "äidistä" ylpeä. Jos "irg-galtsu" on minulle edelleen varsin vieras käsite niin eikös tämä nyt kuitenkin kerro jotain edistyksellisyydestä :-)

Siinä missä en ole koskaan ollut kovinkaan tarkka kodin siivouksesta en myöskään tekstiä tuottaessa kirjotusvirheistä, joten annettakoon sekin anteeksi. Pahimmista ajatushäiriöistä aion syyttää äitiyden tuomaa keskittymisen puutetta, jos siis joskus kummastelet ajatuksiani, syynä on todennäköisesti kiire poistaa lapsen kättä kukkaruukusta ja siinä kiireessä väärään ajankohtaan painettu "julkaise teksti".

Koska tämä rakas tyttäreni ei vielä ole kovin valmis keskustelemaan politiikasta äitinsä kanssa, voi hyvinkin olla, että käytän tätä kanavaa omien poliittisten tuntojen läpi käymiseen... Jostain syystä kotona olo aiheuttaa minun kaltaiselle tekevälle naiselle pientä tuskaa. Nautin toki ihanan lapseni seurasta, mutta kun on tottunut elämään ja tekemään ihmisten kanssa on kotona välillä vähän turhan "hiljaista". Mutta tästä se nyt lähtee, tämäkin ajatusten purku...